Απασχόληση και Πρακτική Άσκηση σε 600 πτυχιούχους από το ΙΚΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στο «Έθνος», με τη σύμπραξη εταιρειών και του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών δίνεται η δυνατότητα πρακτικής άσκησης και απασχόλησης σε 600 πτυχιούχους.

Συγκεκριμένα με δύο νέα προγράμματα προώθησης στην απασχόληση έχει σχεδιάσει το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για 300 πτυχιούχους που κάνουν μεταπτυχιακό με υποτροφία και για 300 που το έχουν ήδη αποκτήσει.

 

Δικαιούχοι

 

Οι δικαιούχοι προβλέπεται να πραγματοποιήσουν διετή πρακτική άσκηση στην ειδικότητά τους με αμοιβή από κονδύλια του ΕΣΠΑ και στη συνέχεια να υπογράψουν κανονική σύμβαση εργασίας για άλλα δύο χρόνια με επιδότηση του μισθού τους από τον ΟΑΕΔ.

Για συμμετοχή στο πρόγραμμα έχουν δείξει ενδιαφέρον πολλές μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις σκοπεύοντας να τοποθετήσουν το εξειδικευμένο προσωπικό σε θέσεις αορίστου χρόνου.

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΥΣ

 

Αιτήσεις για 548 εποχικές θέσεις

 

Ειδικευμένους επιστήμονες, μηχανοτεχνίτες, νοσηλευτές, βρεφονηπιοκόμους, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό αφορούν οι προκηρύξεις 548 θέσεων.

Αιτήσεις υποβάλλονται αυτή την εβδομάδα στους φορείς. Οσοι επιλεγούν, θα υπογράψουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου, διάρκειας οκτώ έως 12 μηνών.

 

ΕΞΑΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

 

Ειδικευμένους γιατρούς ζητά τουριστική επιχείρηση

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

Συμμετοχή στις εξετάσεις για ξένες γλώσσες

 

ΑΛΛΑΓΕΣ

 

Τον Μάρτιο η κοινωφελής εργασία

 

ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

 

«Πάγωμα» προσλήψεων μόνιμου προσωπικού με εξαίρεση τη ΔΕΗ

 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑ

 

100 στελέχη σε υπηρεσίες του ΟΗΕ