2 θέσεις στο Ινστιτούτο Πληροφορικής (ΙΠ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ)

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου με ακρωνύμιο «EPILOGEAS» και τίτλο «Επιλογή Μεταβλητών Βασισμένη σε Αιτιακή Μοντελοποίηση για Δεδομένα Omics», που εντάσσεται στην Κατηγορία Πράξης Δράση «ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΙΙ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους, απευθύνει πρόσκληση σε ενδιαφερόμενους μεταπτυχιακούς φοιτητές με κατάλληλη τεχνογνωσία να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου.

Η παρούσα πρόσκληση αφορά την υποβολή προτάσεων για σύναψη δύο (2) συμβάσεων μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου και ειδικότερα: Δύο Θέσεις Μεταπτυχιακών Φοιτητών, με ειδίκευση στις Μεθόδους Μηχανικής Μάθησης με εξειδίκευση στην επιλογή μεταβλητών ή/και ανακάλυψη αιτιότητας.

Απαραίτητα προσόντα
- Κάτοχος πτυχίου Πληροφορικής από Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα του εσωτερικού ή του εξωτερικού.

Επιθυμητά προσόντα
- Εμπειρία στην αιτιατή ανάλυση (causal discovery), μπεϋσιανα δίκτυα, επιλογή μεταβλητών, βελτιστοποίηση, χρονικά δεδομένα, μοντελοποίηση δυναμικών συστημάτων.
- Εμπειρία στην ανάλυση πολυδιάστατων βιολογικών δεδομένων.
- Εμπειρία στην ανάπτυξη μεθόδων και συστημάτων μηχανικής μάθησης.
- Εξοικείωση με την ερευνητική διαδικασία, συγγραφή επιστημονικών εργασιών και αναφορών. Μετρικές ποσότητας και ποιότητας ερευνητικής δραστηριότητας
- Άλλες επιστημονικές διακρίσεις και βραβεία
- Συστατικές επιστολές

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.ics.forth.gr/

Καταληκτική Ημερομηνία: 

Παρασκευή, Ιανουάριος 23, 2015