ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΜΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΓΙΑ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΜΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ

 

Το Εργαστήριο Βιοϊατρικών Προσομοιώσεων και Απεικονιστικής Τεχνολογίας (Biomedical Simulations and Imaging Laboratory, BIOSIM) (http://www.biosim.ntua.gr/) της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΗΜΜΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) προκηρύσσει μία (1) αμειβόμενη θέση Μεταδιδακτορικού Ερευνητή στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου: «Implantable and Ingestible Medical Devices (IIMDs): Optimal-Performance-Oriented Design and Evaluation Methodology» της δράσης «ΑΡΙΣΤΕΙΑ».

 Αντικείμενο της θέσης αποτελεί η σχεδίαση και πειραματική μελέτη εμφυτεύσιμων κεραιών, η μελέτη ζεύξης τηλεμετρίας εμφυτεύσιμων και καταπόσιμων ιατρικών διατάξεων (ΕΚΙΔ) και η ολοκλήρωση τηλεϊατρικής για ΕΚΙΔ. Το ύψος της αμοιβής ανέρχεται σε 30177€ (λήξη έργου Οκτώβριος 2015 με δυνατότητα παράτασης).

 Αντικείμενο του ερευνητικού έργου είναι η ανάπτυξη και επαλήθευση, μέσω αριθμητικών προσομοιώσεων και πειραματικών μετρήσεων σε προσομοιώματα βιολογικών ιστών και σε πειραματόζωα, μιας πρωτότυπης μεθοδολογίας σχεδίασης-και-αξιολόγησης συστημάτων ιατρικής τηλεμετρίας για εμφυτεύσιμες και καταπόσιμες ιατρικές διατάξεις. Τα σχετικά ερευνητικά θέματα περιλαμβάνουν: 1. ηλεκτρονικά κυκλώματα δεδομένων/ισχύος, 2. σχεδίαση κεραίας 3. ζεύξη τηλεμετρίας, 4. ασφάλεια ασθενούς, 5. ζεύξη τηλεϊατρικής.

 Ενθαρρύνονται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον υποψήφιοι οι οποίοι:

·         διαθέτουν Διδακτορικό Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών

·         διαθέτουν εμπειρία σε θέματα τηλεμετρίας ή/και κινητής υγείας (m-health) ή/και τηλεϊατρικής, και

 ·         διαθέτουν άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας.

 Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τις προτάσεις και τα λοιπά δικαιολογητικά στο Πρωτόκολλο του Ειδικού Λογαριασμού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου μέχρι την 05/08/2014, είτε αυτοπροσώπως είτε ταχυδρομικά στην ακόλουθη διεύθυνση:

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 9

15780 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΠΟΛΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

 Σχετικές πληροφορίες:

http://www.ntua.gr/announcements/jobs/an_22_11330.html