EURES(Εργασία στην Ευρώπη) / Θέσεις ερευνητών με πτυχία ηλεκτρολόγων μηχανικών, πληροφορικής και φυσικής

Θέσεις ερευνητών με πτυχία ηλεκτρολόγων μηχανικών, πληροφορικής και φυσικής

 Το DESY συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία κέντρα επιτάχυνσης στοιχειωδών σωματιδίων παγκοσμίως. Πολλοί ερευνητές χρησιμοποιούν τις μεγάλης κλίμακας εγκαταστάσεις στο DESY προκειμένου να εξερευνήσουν σε βάθος την ποικιλότητα του μικρόκοσμου - από τις αλληλεπιδράσεις των στοιχειωδών σωματιδίων και τη συμπεριφορά των νέων τύπων νανοϋλικών έως τις βιο-μοριακές διαδικασίες που είναι απαραίτητες για την ίδια τη ζωή. Οι επιταχυντές και ανιχνευτές που το DESY αναπτύσσει και κατασκευάζει είναι μοναδικά εργαλεία έρευνας. Στις εγκαταστάσεις του, μπορούν να αναπτυχθούν οι ισχυρότερες ακτίνες Χ στον κόσμο και να επιταχυνθούν σωματίδια με σκοπό την καταγραφή του ιστορικού τους ώστε να διανοιχθούν νέα παράθυρα στη μελέτη για το σύμπαν. Το DESY μαγνητίζει περισσότερους από 3000 προσκεκλημένους ερευνητές από 40 χώρες κάθε χρόνο ενώ αποτελεί και ένα περιζήτητο εταίρο για εθνικές και διεθνείς συνεργασίες. Νέοι, και με ισχυρή προσήλωση, ερευνητές μπορούν να ανακαλύψουν ένα συναρπαστικό διεπιστημονικό περιβάλλον στο DESY. Το ερευνητικό κέντρο προσφέρει εξειδικευμένη εκπαίδευση για ένα μεγάλο αριθμό επαγγελμάτων. Το DESY ενθαρρύνει τις καινοτομίες και συνεργάζεται με τη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις για την προώθηση νέων τεχνολογιών που θα ωφελήσουν την κοινωνία. Οι εγκαταστάσεις του DESY βρίσκονται στο Αμβούργο και στο Zeuthen, πλησίον Βερολίνου.

Ιστότοπος ερευνητικού κέντρου: www.desy.de

 Αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι εξής κενές θέσεις:

  1. Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Φυσικοί ή Μηχανικοί Πληροφορικής για κατασκευή λογισμικού για ραδιοσυχνότητες
  2. Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί ή Φυσικοί για κατασκευή εξαρτημάτων για μελέτη ραδιοσυχνοτήτων
  3. Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Φυσικοί ή Μηχανικοί Πληροφορικής για σχεδιασμό software και hardware

 

Σε περίπτωση έντονου ενδιαφέροντος από Έλληνες ερευνητές και επιστήμονες το ερευνητικό κέντρο προτίθεται να διοργανώσει ημέρα συνεντεύξεων στην Αθήνα η οποία θα ανακοινωθεί σε επόμενη ενημέρωση.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο επικοινωνίας του προγράμματος κ. Γιώργο Καραχάλιο μέσω τηλεφώνου 2109989195 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο gekar<στο>oaed.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. για οποιαδήποτε περιατέρω επικοινωνία. Παρακαλούμε η αποστολή των βιογραφικών να γίνει στο gekar<στο>oaed.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. .