3/5/2012: 6 Υποτροφίες από το Κληροδότημα Σπυρίδωνος Φ. Αντύπα Υπέρ της Κεφαλληνίας

ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΣΠΥΡ. Φ. ΑΝΤΥΠΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ                       

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ                                      

Τ.Θ.129 Αργοστόλι 28100, Πληρ: Μ. Χοϊδά                                                              

Τηλ: 2671-0-22524,          

Fax: 2671-0-28956                                                                  

e-mail: succes21<στο>kef.forthnet.gr 

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ

Το Κληροδότημα Σπυρίδωνος Φ. Αντύπα Υπέρ της Κεφαλληνίας, ανακοινώνει την χορήγηση έξι ( 6 ) υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012 -2013, ως εξής :

α) Δύο ( 2 ) υποτροφίες προδιδακτορικού ή διδακτορικού επιπέδου σπουδών εξωτερικού, χρηματικού ποσού 6.000 € η κάθε μία και

β) Τέσσερις  ( 4 ) υποτροφίες προδιδακτορικού ή διδακτορικού επιπέδου σπουδών εσωτερικού,  χρηματικού ποσού 3.000 € η κάθε μία.

Από τις ανωτέρω υποτροφίες η μία ( 1 ) θα χορηγείται σε υποψήφιο καταγόμενο από τη Δημοτική Κοινότητα Πυλάρου, τόπο καταγωγής του Ευεργέτη Σπ. Φ. Αντύπα, εφόσον εκδηλωθεί σχετικό ενδιαφέρον.

Διευκρινίζεται ότι οι προκηρυσσόμενες υποτροφίες χορηγούνται μόνο για σπουδές πλήρους παρακολούθησης και συνεπώς αιτήσεις για σπουδές μερικής παρακολούθησης ή εξ αποστάσεως δεν γίνονται δεκτές.

Η υποβολή αίτησης για παροχή υποτροφίας συνεπάγεται ανεπιφύλακτη αποδοχή των οριζομένων στην παρούσα προκήρυξη, τα οποία έχουν ως ακολούθως:

 

                                                                                                     I.    ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Κάθε υποτροφία χορηγείται για ένα έτος με δυνατότητα ανανέωσης:

 α) Για ένα ( 1 ) ακόμη έτος στην περίπτωση σπουδών προδιδακτορικού επιπέδου ( Master, DEA κλπ ) και

 β) Για τρία ( 3 ) ακόμη έτη στην περίπτωση σπουδών διδακτορικού επιπέδου ( PhD, Doctorat κλπ ).

Και στις δύο περιπτώσεις η ανανέωση της υποτροφίας αποφασίζεται από τη Διαχειριστική Επιτροπή του Κληροδοτήματος ύστερα από αίτηση του ενδιαφερομένου συνοδευόμενη από επίσημα πιστοποιητικά προόδου και επίδοσής του.

 

                                                                                                        II.    ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Ο υποψήφιος πρέπει: 

Α. Εάν πρόκειται για νέα υποτροφία

1)    Να κατάγεται από την Κεφαλονιά και να είναι γραμμένος στο Μητρώο ή Δημοτολόγιο Δήμου Κεφαλονιάς ο ίδιος ή τουλάχιστον ο ένας από τους γονείς του.

2)    Να έχει αποφοιτήσει από Λύκειο της Κεφαλονιάς.

3)    Να έχει ηλικία μέχρι 35 ετών ( έτος γέννησης 1977 ).

4)    Να έχει αποφοιτήσει από Ελληνικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ( Α.Ε.Ι. ή Α.Τ.Ε.Ι. ).

5)    Σε περίπτωση άρρενος υποψηφίου, να έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ή να έχει απαλλαγεί από αυτές νόμιμα ή να έχει πάρει αναβολή στράτευσης για την προβλεπόμενη διάρκεια των σπουδών του.

6)    να μην είναι δικαιούχος άλλης υποτροφίας για τον τίτλο των μεταπτυχιακών σπουδών, για τον οποίο υποβάλλει αίτηση.

 

Β. Εάν πρόκειται για ανανέωση υποτροφίας

Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να προσκομίσει στη Διαχειριστική Επιτροπή του Κληροδοτήματος επίσημη πιστοποίηση της προόδου των μεταπτυχιακών του σπουδών.

                                                                                                      III.    ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 Α. Εάν πρόκειται για νέα υποτροφία 

Ο υποψήφιος πρέπει να υποβάλλει:

1)  Αίτηση προς τη Διαχειριστική Επιτροπή του Κληροδοτήματος Σπυρίδωνος Φ. Αντύπα Υπέρ της Κεφαλληνίας.

2)  Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ( δύο όψεις ) νόμιμα επικυρωμένη.

3)  Πιστοποιητικό Δήμου Κεφαλονιάς, με το οποίο θα βεβαιώνεται η από Κεφαλονιά καταγωγή του ίδιου ή τουλάχιστον του ενός από τους γονείς του.

4)  Φωτοτυπία Απολυτηρίου Λυκείου νόμιμα επικυρωμένη.

5)  Πιστοποιητικό Στρατολογικού Γραφείου ( προκειμένου για άρρενα υποψήφιο ), περί εκπλήρωσης των στρατιωτικών του υποχρεώσεων ή νόμιμης απαλλαγής αυτών ή αναβολής στράτευσης για την προβλεπόμενη διάρκεια των σπουδών του. Εάν ο υποψήφιος είναι στρατευμένος, βεβαίωση Στρατολογικού Γραφείου από την οποία να προκύπτει ότι αυτός θα έχει απολυθεί πριν από το χρόνο έναρξης των σπουδών του.

6)  Βιογραφικό σημείωμα.  

7)  Νόμιμα επικυρωμένη φωτοτυπία του τίτλου σπουδών του ( Πτυχίου Α.Ε.Ι. – Α.Τ.Ε.Ι. ) και πιστοποιητικού αναλυτικής βαθμολογίας όλων των ετών, στην οποία θα αναγράφεται ο τελικός μέσος όρος βαθμολογίας.

8)  Νόμιμα επικυρωμένες φωτοτυπίες εκκαθαριστικών σημειωμάτων έτους 2011 για τα εισοδήματα των γονέων του και του /της συζύγου του, εάν είναι έγγαμος, καθώς και του ίδιου εάν έχει ατομικό εισόδημα. Εάν δεν είναι έγγαμος ή δεν έχει ατομικό εισόδημα, σχετική γι’αυτό υπεύθυνη δήλωση σε έντυπο του Ν. 1599/86.

9)  Βεβαίωση εγγραφής ή αποδοχής του στο/από το Πανεπιστήμιο που θα φοιτήσει, στην οποία θα αναφέρονται το αντικείμενο και το επίπεδο σπουδών, η συνολική διάρκεια των σπουδών, ο χρόνος έναρξης αυτών και ο προβλεπόμενος χρόνος αποπεράτωσής τους.

10) Δύο συστατικές επιστολές απευθυνόμενες στο Ίδρυμα καθηγητών Α.Ε.Ι. ή Α.Τ.Ε.Ι. ή επιστημόνων Ερευνητικών Κέντρων που γνωρίζουν την επιστημονική εξέλιξη του υποψηφίου, με τις οποίες θα πιστοποιείται η επιστημονική του συγκρότηση και κατάρτιση.

11) Νόμιμα επικυρωμένη φωτοτυπία τίτλου Master, DEA ή άλλου μεταπτυχιακού διπλώματος ( προκειμένου για υποτροφία διδακτορικού επιπέδου ), στο οποίο πρέπει να φαίνεται ο βαθμός ή η διάκριση.     

12) Υπεύθυνη δήλωση σε έντυπο του Ν.1599/86, με την οποία ο υποψήφιος θα δηλώνει ότι δεν έχει πάρει υποτροφία από άλλη πηγή για τις συγκεκριμένες μεταπτυχιακές σπουδές και ότι από την στιγμή που θα αποδεχθεί άλλη υποτροφία μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα που καλύπτει η υποτροφία του Κληροδοτήματος Σπυρ. Φ. Αντύπα, θα παραιτηθεί από την τελευταία.


Β. Εάν πρόκειται για ανανέωση υποτροφίας

Ο υποψήφιος πρέπει να υποβάλλει:

1)    Αίτηση προς την Διαχειριστική Επιτροπή του Κληροδοτήματος Σπυρίδωνος Φ. Αντύπα Υπέρ της Κεφαλληνίας και

2)    Πιστοποιητικό του Α.Ε.Ι. – Α.Τ.Ε.Ι. στο οποίο φοιτά, από το οποίο να προκύπτει η πρόοδος των μεταπτυχιακών του σπουδών.

 

 

                                                                                                           IV.    ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Τελευταία ημέρα υποβολής - αποστολής των αιτήσεων με όλα τα προβλεπόμενα στην παρούσα προκήρυξη δικαιολογητικά, ορίζεται και για τις δύο περιπτώσεις ( νέων υποτροφιών και ανανεώσεων ) η 29η Ιουνίου 2012, ώρα 14:00.

Οι αιτήσεις με όλα τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στη Γραμματεία της Διαχειριστικής Επιτροπής του Κληροδοτήματος, στην οδό Π. Χαροκόπου 60 στο Αργοστόλι ( τηλ: 26710- 22524  fax :26710-28956 ) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο υποψήφιο ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του, είτε στέλνονται ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή στην διεύθυνση:

 Γραφεία Κληροδοτήματος Σπυρίδωνος Φ. Αντύπα Υπέρ της Κεφαλληνίας,

 Π. Χαροκόπου 60, 28100 Αργοστόλι

( ημερομηνία ταχυδρομικής σφραγίδας 29/6/2012 ).

Κατά την με οποιοδήποτε τρόπο παραλαβή,  θα συντάσσεται  σχετικό Πρακτικό παραλαβής από την Γραμματεία του Κληροδοτήματος που θα παραδίδεται ή θα ταχυδρομείται στον ενδιαφερόμενο.

 

                                                                                                                V.    ΕΠΙΛΟΓΗ

Α. Για την περίπτωση νέων υποτροφιών

1. Κριτήρια Επιλογής

Τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων για τη χορήγηση των προκηρυσσομένων υποτροφιών, είναι, κατά αξιολογική σειρά, τα ακόλουθα:

α) Βαθμός πτυχίου Α.Ε.Ι. – Α.Τ.Ε.Ι. ή προδιδακτορικού Master, DEA κλπ. Και συγκεκριμένα:

    Σε περιπτώσεις υποψηφίων για προδιδακτορικού επιπέδου σπουδές (Master, DEA κλπ. ) προτάσσονται οι υποψήφιοι με το μεγαλύτερο βαθμό πτυχίου Α.Ε.Ι.- Α.Τ.Ε.Ι. Σε περιπτώσεις υποψηφίων για μεταπτυχιακή υποτροφία διδακτορικού επιπέδου σπουδών από τους οποίους άλλοι προσκομίζουν πτυχίο Α.Ε.Ι. – Α.Τ.Ε.Ι και άλλοι προδιδακτορικό Master, DEA κλπ, προτάσσονται οι δεύτεροι, με βάση τον μεγαλύτερο βαθμό τίτλου και ακολουθούν οι κάτοχοι μόνο πτυχίου με βάση τον μεγαλύτερο βαθμό πτυχίου

β) Εισόδημα

     Στις περιπτώσεις ισοβαθμίας προτάσσονται οι υποψήφιοι με το χαμηλότερο εισόδημα της οικογένειας των γονέων τους στο οποίο προστίθεται το εισόδημα των ιδίων ( οικογενειακό ή ατομικό ) αν υπάρχει.

γ) Θέμα μεταπτυχιακής εργασίας

     Στις περιπτώσεις ίσων εισοδημάτων, προτάσσονται οι υποψήφιοι των οποίων το θέμα της μεταπτυχιακής εργασίας ή διδακτορικής διατριβής, αναφέρεται στην Κεφαλονιά ή τα Επτάνησα.

δ) Ηλικία

     Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις αξιολόγησης του ανωτέρω κριτηρίου ( γ ), προτάσσονται οι υποψήφιοι με τη μεγαλύτερη ηλικία.

 Η Διαχειριστική Επιτροπή του Κληροδοτήματος μπορεί, προ της τελικής της απόφασης, να καλέσει τους υποψηφίους στα γραφεία της για προφορική συνέντευξη.

 

2. Διαδικασία επιλογής

Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων και εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Ιουλίου 2012, η Διαχειριστική Επιτροπή του Κληροδοτήματος συνεδριάζει για την επιλογή των υποτρόφων ακαδ. έτους 2012 -2013, τηρώντας την ακόλουθη διαδικασία:

- Εξαιρεί αιτιολογημένα από τη διαδικασία επιλογής όσους εκ των υποψηφίων δεν έχουν υποβάλει  εμπρόθεσμα τις αιτήσεις τους ή δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της προκήρυξης ή δεν έχουν προσκομίσει τα προβλεπόμενα από αυτήν δικαιολογητικά.

- Καταρτίζει ακολούθως 3 πίνακες στους οποίους περιλαμβάνονται οι υποψήφιοι που έχουν καταθέσει εμπρόθεσμα τις αιτήσεις τους με όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά και πληρούν τις προϋποθέσεις της προκήρυξης.

 

α) Πίνακα υποψηφίων καταγομένων από τη Δημοτική Κοινότητα Πυλάρου, για μία ( 1 ) μεταπτυχιακή υποτροφία προδιδακτορικού ή διδακτορικού επιπέδου εξωτερικού ή εσωτερικού. Από τον Πίνακα επιλέγει τον δικαιούχο της υποτροφίας σύμφωνα με τα κριτήρια του εδαφίου 1 της παρούσας ενότητας V. Η χορηγούμενη υποτροφία είναι κατά προτεραιότητα διδακτορικού επιπέδου εξωτερικού, άλλως εσωτερικού και, εάν δεν υπάρχουν σχετικά αιτήματα, προδιδακτορικού επιπέδου εξωτερικού, άλλως εσωτερικού. Μετά την επιλογή του δικαιούχου οι λοιποί υποψήφιοι του Πίνακα αυτού συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής των υπόλοιπων, εντασσόμενοι, ανάλογα με το αίτημά τους, στους κατωτέρω Πίνακες ( β ) ή ( γ ).

 

β) Πίνακα υποψηφίων για δύο ( 2 ) μεταπτυχιακές υποτροφίες εξωτερικού προδιδακτορικού ή διδακτορικού επιπέδου σπουδών ή για μία ( 1 ) ίδια υποτροφία, εάν έχει επιλεγεί υποψήφιος υπότροφος εξωτερικού καταγόμενος από τη Δημοτική Κοινότητα Πυλάρου. Από τους υποψηφίους του Πίνακα αυτού επιλέγει ισάριθμους ( 2 ή 1 ) υπότροφους σύμφωνα με τα κριτήρια του εδαφίου 1 της παρούσας ενότητας V.

 

γ) Πίνακα υποψηφίων για τέσσερις ( 4 ) μεταπτυχιακές υποτροφίες εσωτερικού προδιδακτορικού ή διδακτορικού επιπέδου σπουδών ή για τρεις ( 3 ) ίδιες υποτροφίες, εάν έχει επιλεγεί υποψήφιος υπότροφος εσωτερικού καταγόμενος από τη Δημοτική Κοινότητα Πυλάρου. Από τους υποψηφίους του Πίνακα αυτού επιλέγει ισάριθμους ( 4 ή 3 ) υπότροφους σύμφωνα με τα κριτήρια του εδαφίου 1 της παρούσας ενότητας V.  

 

Β. Για την περίπτωση ανανέωσης υποτροφίας

Η  Διαχειριστική Επιτροπή του Κληροδοτήματος συνεδριάζει εντός του αυτού χρονικού διαστήματος ( πρώτο δεκαπενθήμερο Ιουλίου 2012 ) και αποφασίζει επί των εμπροθέσμως υποβληθεισών αιτήσεων ανανέωσης υποτροφιών, λαμβάνοντας υπόψη της τα στοιχεία της ενότητας ΙΙΙ Β.

 

                                                                                     VI.    ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

Ο νέος υπότροφος υπογράφει στα γραφεία του Κληροδοτήματος σύμβαση με την Δ.Ε. σύμφωνα με την οποία:

1)    Αποδέχεται, το ποσό της υποτροφίας να του καταβάλλεται σε δέκα μηνιαίες δόσεις.

Οι δόσεις θα αρχίσουν να καταβάλλονται, ευθύς μετά την έγκριση της επιλογής του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου- Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Τα χρήματα θα κατατίθενται σε λογαριασμό, στο όνομά του, σε μια από τις λειτουργούσες στο Αργοστόλι Τράπεζες που θα γνωστοποιήσει κατά την υπογραφή της σύμβασης. Με τη συμπλήρωση του πρώτου εξαμήνου σπουδών θα καταθέτει στο Κληροδότημα βεβαίωση προόδου αυτών.

2)   Δηλώνει ότι για ενδεχόμενη ανανέωση της υποτροφίας του θα συμμορφώνεται με τους όρους της προκήρυξης.

3)   Συμφωνεί να γίνει μέλος του Συλλόγου Υποτρόφων του Κληροδοτήματος, όταν αυτός ιδρυθεί.

4)   Δεσμεύεται να κάνει μνεία της υποτροφίας που του χορηγήθηκε από το Κληροδότημα στις επιστημονικές εργασίες του και σχετικές δημοσιεύσεις, κατά το διάστημα ισχύος της υποτροφίας αυτής.

 5)   Υποχρεούται να προσκομίσει στο Κληροδότημα επίσημο αντίγραφο του προδιδακτορικού ή διδακτορικού του τίτλου, μετά την αποπεράτωση των σπουδών του.

6)   Υποχρεούται να καταθέσει στο Κληροδότημα αντίγραφο της μεταπτυχιακής του εργασίας – διατριβής, προκειμένου αυτό να έχει τη δυνατότητα δημοσίευσής της.