Το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσκαλούν νέους απόφοιτους μηχανικούς και εταιρείες/βιομηχανικές μονάδες/οργανισμούς να υποβάλουν δήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης του ευρωπαϊκού έργου ENGINITE (ENGineering and IΝdustry Innovative Training for Engineers, https://www.enginite.eu).
Το πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης θα υλοποιηθεί από τον Οκτώβριο 2018 έως τον Μάιο 2019 και θα περιλαμβάνει 2 διακριτές φάσεις:
α. Τρίμηνη εκπαίδευση μέσω συμμετοχής σε 8 εβδομαδιαία μαθήματα (Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2018).
β. Τρίμηνη πρακτική άσκηση σε εταιρείες/βιομηχανικές μονάδες/οργανισμούς (Ιανουάριος-Απρίλιος 2019).
Το εν λόγω πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στηρίζεται στην προβληματικο-κεντρική μάθηση (Problem-based Learning). Συνδυάζει εφαρμοσμένα ακαδημαϊκά θέματα με πρακτικές πτυχές, προκειμένου να συμβάλει στην ανάπτυξη των τεχνικών γνώσεων σε κρίσιμους τομείς της μηχανικής καθώς επίσης και των δεξιοτήτων των νέων μηχανικών (μεταξύ άλλων: καινοτομία και δημιουργικότητα, ομαδικότητα, επιχειρηματικές δεξιότητες, διαχείριση ασφάλειας και υγείας, διαχείριση έργων). Απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι να εξοπλίσει τους συμμετέχοντες με τα απαραίτητα εφόδια, ώστε να διευκολυνθούν στην εξεύρεση εργασίας σε τεχνολογίες και τομείς αιχμής των ειδικοτήτων τους.
Οι ενδιαφερόμενοι νέοι απόφοιτοι μηχανικοί και οι εταιρείες/βιομηχανικές μονάδες/οργανισμοί μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για την υποβολή δηλώσεων ενδιαφέροντος στα συνημμένα αρχεία.
Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του έργου (https://www.enginite.eu) καθώς και την σελίδα του έργου στο Facebook (https://www.facebook.com/EnginiteErasmus).
Επιπλέον, μπορούν να απευθυνθούν στους υπευθύνους του έργου εκ μέρους του Πολυτεχνείου Κρήτης:
- Καθηγητής Κώστας Κομνίτσας, Σχολή ΜΗΧΟΠ, τηλ. 2821037686, e-mail: komni<στο>mred.tuc.gr
- Επικ. Καθηγητής Νίκος Ξεκουκουλωτάκης, Σχολή ΜΗΠΕΡ, τηλ. 2821037772, e-mail: nikos.xekoukoulotaki<στο>enveng.tuc.gr, nikosxek<στο>gmail.com
Το έργο υλοποιείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus και συμμετέχουν 6 εταίροι από 4 διαφορετικές χώρες, συγκεκριμένα: Πολυτεχνείο Κρήτης (Ελλάδα), Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Κύπρος), CUBEIE L.L.C. (Κύπρος), Aalborg University (Δανία), GrantXpert (Κύπρος) και Useful Simple Projects Ltd/ThinkUP (Ηνωμένο Βασίλειο).