40 θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών στα πλαίσια του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) «Κατανεμημένη πράσινη ηλεκτρική

Η Ειδική Διατμηματική Επιτροπή του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) «Κατανεμημένη πράσινη ηλεκτρική ενέργεια και οι προηγμένες δικτυακές υποδομές για τη διαχείριση και την οικονομία της» αποφάσισε την προκήρυξη 40 θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Στο Δ.Π.Μ.Σ. συμμετέχουν:

  • Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών,
  • Το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το Δ.Π.Μ.Σ. οδηγεί σε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) διάρκειας δύο ακαδημαϊκών εξαμήνων, εντατικών σπουδών, με 75 ECTS. Η έναρξη των μαθημάτων του Δ.Π.Μ.Σ. θα γίνει τον Οκτώβριο 2015.

Συμμετέχουσες Κατηγορίες Πτυχιούχων

Στο Π.Μ.Σ. για την απονομή του Μ.Δ.Ε. γίνονται δεκτοί διπλωματούχοι των Τμημάτων:  Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, Μηχανολόγων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών και πτυχιούχοι Τμημάτων Φυσικής της ημεδαπής ή ισότιμων και αντίστοιχων Τμημάτων της αλλοδαπής, καθώς και αποφοίτων Τμημάτων ΤΕΙ:  Ηλεκτρολογίας, Τηλεπικοινωνιών, Ηλεκτρονικών, Υπολογιστών και Πληροφορικής.

Χρονική διάρκεια
Η χρονική διάρκεια για την απονομή του Μ.Δ.Ε. είναι τουλάχιστον ένα πλήρες ακαδημαϊκό έτος και η μέγιστη δέκα οκτώ (18) μήνες.

Δικαιολογητικά

Η διαδικασία επιλογής Μ.Φ. προβλέπει την υποβολή από κάθε υποψήφιο: 

1) Βιογραφικού σημειώματος. 

2) Έκθεση ενδιαφερόντων σε σχέση με την περιοχή εκπόνησης της Μ.Δ.Ερ. 

3) Αποδεικτικών στοιχείων επαρκούς γνώσης ξένης γλώσσας. 

4) Δύο τουλάχιστον συστατικών επιστολών. 

5) Τίτλων Σπουδών, αναλυτική κατάσταση βαθμολογίας όλων των ετών φοίτησης, αντίγραφα πιθανόν ερευνητικών εργασιών.

6) Προϋπόθεση για την επιλογή Μ.Φ. είναι να έχει ελάχιστο βαθμό διπλώματος εξήμισυ (6.5) ή ισοδύναμο αυτού. Σε περίπτωση οριακής βαθμολογίας η Σ.Ε. του Π.Μ.Σ. θα αποφασίζει κατόπιν συνέντευξης με τον υποψήφιο και συνεκτιμώντας πρόσθετα στοιχεία του φακέλου του.

Αλλοδαποί που υποβάλλουν αίτηση για μεταπτυχιακές σπουδές καταθέτουν στο Τμήμα επικυρωμένα και μεταφρασμένα από τις κατά τόπους προξενικές αρχές, πιστοποιητικά και τίτλους σπουδών. Τα πιστοποιητικά και οι τίτλοι διαβιβάζονται στο Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ισοτιμία και αντιστοιχία και μετά την επιστροφή τους στο Τμήμα γίνεται η οριστική αποδοχή του ενδιαφερόμενου.

7) Αντίγραφο ταυτότητας

8) Μία έγχρωμη φωτογραφία

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν λεπτομερείς πληροφορίες για το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, τις κατηγορίες πτυχιούχων που μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://greenpower.upatras.gr/.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από 13.07.2015 μέχρι 10.9.2015, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://matrix.upatras.gr/sap/bc/webdynpro/sap/zups_pg_adm

Πληροφορίες

Για πληροφορίες σχετικά με το ΔΠΜΣ μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Πανεπιστημίου Πατρών, Τηλ.: 2610-996422, e-mail: secretary-postgrad<στο>ece.upatras.gr

 

Αναλυτικά η προκήρυξη

 

 

Υπεύθυνος: Δήμητρα Καρακώστα

E-mail: karakosta<στο>upatras.gr

Τηλέφωνο: 2610969043

 

Υπεύθυνος: 

Δήμητρα Καρακώστα

Τηλέφωνο: 

2610969043

- See more at: www.upatras.gr/el/node/5381